Status Pro Sport

TransfernieuwsTransfer Alert! Lesly de Sa tekent contract bij FK Tsarko Selo Sofia in Bulgarije

Transfer Alert! Lesly de Sa tekent contract bij FK Tsarko Selo Sofia in Bulgarije

Na zijn conditie op peil gehouden te hebben bij SC Telstart, verruilt Lesly De Sa zijn transfervrije status voor FK Tsarsko Selo Sofia uit Bulgarije. Hij heeft hier een contract getekend tot in elk geval het einde van het seizoen 2020/2021.

De Sa wordt hier binnengehaald vanwege zijn rijke ervaring bij diverse toonaangevende clubs en eigenschappen als buitenspeler. Bij FK Tsarko Selo Sofia zal hij zich met name richten op de positie recht- of linksbuiten, vanwege zijn goede techniek, spelinzicht, snelheid en inzet. De Sa heeft in de afgelopen periode al kunnen wennen aan de ploeg, het land en de faciliteiten die optimaal zijn in Sofia. De club werd in 2007 opgericht en sloot zich in 2010 aan bij de Bulgaarse bond als FK Sofia 2010. In 2015 werd de naam gewijzigd in FK Tsarsko Selo Sofia en promoveerde de club naar de Vtora Liga, de tweede klasse. In 2018 werd de club derde en speelde de play-off om promotie naar de hoogste klasse, maar verloor deze van eersteklasser Doenav Roese. In 2019 werd de club kampioen en promoveerde het alsnog naar de Parva Liga, de hoogte professionele competitie in Bulgarije.

Op 21 september 2011 maakte de Sa zijn debuut voor Ajax. Hij debuteerde in een KNVB-bekerwedstrijd tegen Noordwijk. In deze wedstrijd scoorde De Sa direct zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax. Zijn competitiedebuut was ruim een jaar later op 20 oktober 2012 toen hij in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo mocht invallen. Op 28 september 2013 mocht De Sa meedoen in de Eredivisie wedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles die met 6-0 werd gewonnen. De Sa scoorde in deze wedstrijd zijn eerste Eredivisie doelpunt voor Ajax en was goed voor de assist op de 3-0. Op 1 oktober 2013 maakte De Sa zijn Europese debuut voor Ajax in de UEFA Champions League thuiswedstrijd tegen AC Milan (1-1). Lesly heeft vanaf Nederland U-15 t/m Nederland U-21 gespeeld. Inmiddels is Lesly uitgekomen voor clubs als GA Eagles, Willem 2, Slovan Bratislava, FC Oss en AFC Eskilstuna. Lesly sluit graag weer aan bij een sterke en ambitieuze ploeg om de weg weer te vinden naar de top. Lesly is snel, heeft een goede actie in huis, hij is technisch plus tactisch sterk en beschikt over een goed schot en overzicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Status Pro Sport is een full service managementbureau voor voetballers, clubs, trainers, esporters, ondersteunende specialisten en sterke merken. Onze belangrijkste taak is het adequaat behartigen van de belangen van onze cliënten om hen sportief en commercieel gezien te verbinden aan de beste organisaties.