Portfolio

Yassin Ayoub, Panathinaikos FC

Yassin Ayoub, Panathinaikos FC

Yassin Ayoub (Al Hoceima, 6 maart 1994) is een Marokkaans-Nederlands voetballer die doorgaans als middenvelder speelt. Hij tekende op 22 januari 2020 een contract bij Panathinaikos, dat hem transfervrij overnam van Feyenoord.

Ayoub speelde tot 2008 voor Ajax en maakte toen de overstap naar FC Utrecht. In 2011 kreeg hij van de gemeente Utrecht de sportprijs als talent van het jaar. In 2012 tekende hij een contract tot medio 2016. Op 27 januari 2013 debuteerde hij in het eerste elftal in een thuiswedstrijd tegen Willem II. In het seizoen 2013/14 speelde Ayoub in 29 wedstrijden, waarvan 26 voor de competitie. Zijn basisdebuut maakte hij tegen FC Twente. Zijn eerste doelpunt maakte hij tegen NAC Breda op 19 oktober 2013. Ayoub scoorde het eerste doelpunt in de met 4-2 gewonnen wedstrijd. In de wedstrijd tegen FC Twente in september 2014 scoorde hij het enige doelpunt aan de kant van de Domstedelingen. Later kreeg hij twee gele kaarten, waardoor hij geschorst was voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

In het seizoen 2016/17 miste Ayoub slechts twee wedstrijden, beide in het kader van de eredivisie. In de andere 40 wedstrijden maakte hij vijf doelpunten. In het seizoen 2017/18 maakte Yassin Ayoub zijn Europese debuut. In de tweede kwalificatieronde van de Europa League speelde hij tegen Valletta FC.

In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar Feyenoord waar hij een vierjarig contract ondertekende. Op zondag 19 augustus 2018 maakte hij hier zijn officiële debuut door in de 70e minuut van de thuiswedstrijd tegen Excelsior in het veld te komen voor Jordy Clasie. Zijn eerste doelpunt voor de Rotterdamse club maakte hij op 26 augustus tegen sc Heerenveen. In de 6-2 overwinning tegen de rivaal Ajax scoorde Ayoub opnieuw het laatste doelpunt. In januari 2020 vertrok Ayoub transfervrij naar Panathinaikos. Hij tekende een contract tot medio 2023. Sinds november 2020 is Ayoub een client bij Status Pro Sport. Dit heeft met name betrekking op zijn sportieve carrière in combinatie met de ambities van Ayoub buiten het veld.

Date:

Status Pro Sport is een full service managementbureau voor voetballers, clubs, trainers, esporters, ondersteunende specialisten en sterke merken. Onze belangrijkste taak is het adequaat behartigen van de belangen van onze cliënten om hen sportief en commercieel gezien te verbinden aan de beste organisaties.