Portfolio

Gaston Salasiwa, MVV Maastricht

Gaston Salasiwa (Zaandam, 17 augustus 1988) is een Nederlandse voetballer die bij AFC Ajax en AZ Alkmaar is opgeleid. Salasiwa is een speler die op alle posities aan de linkerkant en het middenveld uit de voeten kan.

Gaston Salasiwa speelt momenteel bij MVV Maastricht. De tweebenige speler tekende bij de club uit De Geusselt een contract voor een seizoen met de optie voor nog een tweede seizoen.

Technisch directeur Ron Elsen: “Salasiwa is een speler met ruime ervaring, op meerdere plekken inzetbaar. Hierdoor heeft onze trainer ook meer keuzemogelijkheden.”

De favoriete positie van Salasiwa is links op het middenveld. “Ik ben tweebenig, maar ben het liefst links op het veld te vinden. Neemt niet weg dat ik ook op andere plekken goed uit de voeten kan”, zegt de nieuwe aanwinst die al ruim twee weken met de selectie van Darije Kalezic meetrainde. “Er heerst een goede sfeer binnen de groep. Daarnaast is de trainer duidelijk en positief.”

Vanuit de jeugd van Ajax ging Salasiwa naar AZ om vervolgens via Telstar en opnieuw AZ te belanden in Indonesië bij Bintang Medan (Sumatra). Na een jaar keerde hij terug naar Nederland. Via Telstar en Almere City speelde hij afgelopen seizoen in Noorwegen bij Notodden.

Status Pro Sport is een full service managementbureau voor voetballers, clubs, trainers, esporters, ondersteunende specialisten en sterke merken. Onze belangrijkste taak is het adequaat behartigen van de belangen van onze cliënten om hen sportief en commercieel gezien te verbinden aan de beste organisaties.