Blog

ClientHeerenveen versterkt trainersgilde met oude publiekslieveling

Heerenveen versterkt trainersgilde met oude publiekslieveling

sc Heerenveen haalt Ugur Yildirim als jeugdtrainer terug naar Friesland. Yildirim (40) tekent een contract voor twee seizoenen en wordt trainer van Onder 18. Status Pro Sport heeft Yildirim in deze mooie transfer begeleidt.

En daarmee keert de oud-speler van sc Heerenveen terug op het oude nest. In de periode tussen 2004 en 2007 droeg hij 83 keer het shirt van de Friezen. Hierin was hij goed voor maar liefst 12 goals en 25 assists. Een succesvolle tijd waarin hij ook één keer uitkwam voor het Nederlands elftal.

Hoofd jeugdopleiding Marcel van Buuren: “Ugur heeft uiteraard een mooi verleden als speler bij sc Heerenveen en bouwt nu aan zijn carrière als trainer. Bij Go Ahead Eagles is hij onder andere als trainer van Onder 13 en Onder 17 actief geweest. Bij ons wordt hij verantwoordelijk voor Onder 18. We hebben prettige gesprekken gevoerd en zijn ervan overtuigd dat Ugur een waardevolle toevoeging binnen onze academie is.”

“Meer dan jammer”, omschrijft Eric Whittie (hoofd opleiding jeugd, Go Ahead Eagles) het vertrek van Yildirim. “Uǧur is er vanaf het begin van de herstart van de Voetbalacademie in 2014 bij geweest. In die jaren heeft hij vele jeugdselecties in diverse leeftijdsgroepen onder zijn hoede gehad, hetgeen dat zijn kwaliteiten onderstreept. Dat hij dit altijd op een zeer gepassioneerde manier heeft gedaan, wisten onze jeugdspelers altijd zeer te waarderen.” De combinatie van veel kennis van zaken gekoppeld aan de mens Uǧur Yildirim lag volgens Whittie aan de basis van de prettige samenwerking. “Ik durf wel te zeggen dat ik met Uǧur ook een vriend kwijtraak. De samenwerking verliep altijd goed en nooit was iets te veel voor Uǧur. De stap die hij nu gaat maken, gunt iedereen binnen de Voetbalacademie hem dan ook volledig. Neemt niet weg dat zijn vertrek voor onze jeugdopleiding een groot verlies is. In mijn gesprekken met Uǧur is mij wel duidelijk geworden dat Go Ahead Eagles voor hem niet zomaar een club is, maar diep in zijn hart zit. Namens de hele Voetbalacademie wensen we Uǧur veel succes en we zullen elkaar zeker tegenkomen op de velden.”

“Aan de ene kant ben ik natuurlijk hartstikke blij met deze nieuwe stap”, zegt Yildirim. “Anderzijds is Go Ahead Eagles mijn cluppie, waarvoor ik als speler en jeugdtrainer jarenlang actief ben geweest. Ik heb dan ook best wel een emotioneel gesprek gevoerd met Eric en verlaat de club met pijn in het hart. Gelukkig voelt sc Heerenveen voor mij ook als thuiskomen, aangezien ik daar als speler eveneens een verleden heb. Maar voordat ik aan mijn nieuwe uitdaging in Friesland begin, wil ik iedereen bij Go Ahead Eagles ontzettend bedanken voor de kans die ik heb gekregen om me als jeugdtrainer te ontwikkelen.”

Afgelopen seizoen verscheen onder de naam ‘De Turkse Beckham’ een ESPN Doc over Uǧur Yildirim. De documentaire is via deze link te bekijken op het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles.

 

Bron:
www.voetbalprimeur.nl
www.ga-eagles.nl
www.sc-heerenveen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Status Pro Sport is een full service managementbureau voor voetballers, clubs, trainers, esporters, ondersteunende specialisten en sterke merken.

Follow us